Camping Alkenhaer
Appelscha, Friesland, Nederland

Camping Alkenhaer

Appelscha, Friesland, Nederland

De camping Alkenhaer ligt op de grens van Drenthe en Friesland, pal aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Door de veelzijdige omgeving van de camping is er voor jong en oud veel te beleven. 

Wat is er te doen op Camping Alkenhaer?

Op Camping Alkenhaer is het niet nodig om je zorgen te maken dat de verveling zal toeslaan, er is meer dan genoeg te doen! In de zomer kun je lekker gaan zwemmen bij Bosbad Laco, dit verwarmd openlucht zwembad ligt op loopafstand van de camping. Als campinggast kan je gratis gebruik maken van Bosbad Laco, zolang je verblijf duurt. Voor de allerkleinsten is er bij het zwembad een peuter-kleuter bad, waar ze lekker kunnen spetteren en spelen terwijl je zelf kan genieten van het zonnetje op de zonneweide. Er zijn ook meerdere glijbanen en duikplanken waar je gebruik van kunt maken. 

Camping Alkenhaer is een gezellige en kindvriendelijke camping. Hier vermaken kinderen tot en met 12 jaar zichzelf; klimmen in de speeltoestellen, voetballen, naar hartenlust spelen op het veilige terrein. In het hoogseizoen worden er ook leuke activiteiten georganiseerd door het recreatieteam. Voor een hapje eten of drinken kan je terecht bij het eetcafé op de camping. In het eetcafé organiseren ze soms ook evenementen.

Omgeving van Camping Alkenhaer

In de omgeving van Camping Alkenhaer is er heel veel te zien en te beleven. Zo kun je lekker gaan wandelen of fietsen door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het is ook mogelijk om paard te rijden, er zijn prachtige ruiterroutes uitgezet in de omgeving van Camping Alkenhaer. In Juli en Augustus wordt in het openluchttheater van Appelscha verschillende theatervoorstellingen gegeven. Zo'n theatervoorstelling is zeker een bezoekje waard, het theater staat midden in het bos en dit decor maakt elke voorstelling extra bijzonder. 

Een potje golfen op golfpark de Hildenberg is ook zeker een aanrader voor een leuk uitje. De baan kent aantrekkelijke hoogteverschillen, uitdagende waterpartijen, strategisch gelegen bunkers en duinachtige zandverstuiving. Groningen is één van de leuke steden in de buurt, wat ook zeker een bezoekje waard is. 

Safaritenten op Camping Alkenhaer

Op Camping Alkenhaer in Friesland staan glampingtenten welke volledig ingericht zijn voor een verblijf tot maximaal 4 personen. Deze tenten staan bij aankomst al voor je klaar en zijn van alle gemakken voorzien, het ultieme vakantiegevoel! 

Voorzieningen

Bar
Snackbar
Combined Shape
Afhaalrestaurant
Restaurant
playhouse
Speeltuin
Speelparadijs
Springkussen
Sportveld(en)
Jeu de boules
Tafeltennis
Skelterverhuur
Combined Shape
Bolderkarverhuur
Fietsverhuur
Broodjesservice
Oplaadpunt elektrische fietsen
Receptie

Adres & contactgegevens

Praktische informatie

Ben je klaar om het kampeergevoel te ervaren? Lees de praktische informatie door, zo weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat. Bekijk hieronder de belangrijkste informatie.

* Alle hieronder genoemde informatie zijn onder voorbehoud en kunnen door omstandigheden wijzigen.

  • Inchecken tusssen:
    14:00 - 18:00 uur
  • Uitchecken tusssen:
    08:00 - 10:00 uur

Accommodaties op Camping Alkenhaer

Gratis annuleren

Binnen 24 uur na boeking

Flexibele omboekgarantie

Tot 14 dagen voor aankomst

Unieke accommodaties

Van Safaritent tot Duo Lodge

Kies jouw verblijf

In 11 verschillende landen