Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Camping Eefting

Voorzieningen op Camping Eefting

 • Oplaadpunt elektrische fietsen
 • Paardrijden
 • Paardrijles
 • Skelterverhuur
 • Speeltuin
 •  Tafelvoetbal
 • Trampoline
 • Vlakbij een meer
 • Wasserette
 • Wi-Fi (gratis)
Camping_Eefting_(30)

Camping Eefting 

Meerweg 15, 8507 CB Rohel 

Tussen Lemmer, Joure en Heerenveen ligt het plaatsje Rohel. De camping is gelegen nabij het Tjeukemeer, het grootste meer van Friesland. Hier kun je heerlijk genieten van rust, ruimte en water.

Aan de noordoostelijke oevers van het Tjeukemeer ligt in het weidse landschap de boerderij van de familie Eefting, waar gelegenheid is tot kamperen bij de boer.

Met een boerderij met rijpaarden, waar jong en oud kan genieten en uitrusten van het vaak drukke en jachtige leven. Je kunt bij camping Eefting paardrijden met instructie en zijn er diverse speeltoestellen.

Beleving op Camping Eefting

Camping Eefting is een camping voor de echte dierenvriend. Zo zijn er paarden aanwezig op de camping die je kunt de borstelen, vertroetelen en waar je zelfs op mag paardrijden. Ook is je hond welkom op deze camping.

De omgeving van de camping

Ongeveer 500 meter van Camping Eefting ligt het Tjeukermeer, waar het ook mogelijk is uw boot aan te leggen. Verder is er nog een mooi strand om te kunnen zwemmen en is er de mogelijkheid om even heerlijk te kunnen lunchen, dineren en borrelen bij het paviljoen. Binnen de Nederlandse provincie Friesland is het Tjeukemeer het grootste binnenmeer. Het ligt in de Zuidwesthoek, in de gemeente De Friese Meren, op de grens van de voormalige gemeenten Lemsterland en Skarsterlân.

Het meest westelijke deel van het Tjeukemeer wordt doorsneden door een snelweg, de A6. Hier vormt de Follegasloot de verbinding met het Prinses Margrietkanaal. Aan de noordzijde liggen de Scharsterrijn en het Zandwater, en aan de oostzijde de Broeresloot. Het meer is ongeveer 22 km², maar niet overal even diep. Sommige delen zijn zelfs minder dan een meter diep. In het meer liggen de eilanden Tsjûkepolle, Marchjepolle en Ganzetippe. Rond het meer liggen de dorpen Echten, Echtenerbrug, Rohel, Delfstrahuizen, Oosterzee en Oldeouwer, waar ook verschillende activiteiten te doen zijn.

Het verhaal van het Tsjûkemar

Aan het Tsjûkemar, bij het gemaal van Echten, staat het standbeeld van Tsjûke en March. Hier wordt het ontstaan van het meer verteld. Zo zijn er zijn twee verhalen. In het eerste verhaal lopen twee boerinnen terug van het melken naar huis. Nadat ze een brand ontdekten, weigerde de boerin die de melk droeg de brand te blussen. De ander schold haar uit voor Tsjûke, een Friese hondennaam. De naam is een eigen leven gaan leiden en zou gebruikt zijn voor het later ontstane meer. In het tweede verhaal raakten twee zusjes elkaar in de rook van een brand kwijt. Zij bleven naar elkaar roepen: "Tsjûke" en "March", hun stemmen bleven nog lang hoorbaar en vormden aaneengeklonken Tsjûkemar.

Daarnaast zijn er nog gezellige watersportplaatsen zoals Lemmer, Terherne (kameleon dorp) en Langweer. En dan heb je ook nog het sfeervolle Balk, aan de rivier de luts, en Sloten. Sloten is met haar 745 inwoners 1 van de kleinste steden van Nederland.

De Friese ballonfeesten

De Friese Ballonfeesten is een jaarlijks terugkerend evenement dat gehouden wordt vanaf de Nutsbaan in Joure. Tijdens het evenement stijgen ongeveer 35 luchtballonnen op en worden er verschillende nevenactiviteiten georganiseerd.

Sinds 1986 worden de Ballonfeesten gehouden. Dit evenement was zo succesvol, dat er een jaarlijks evenement van werd gemaakt. In 2005 vierde de feesten hun 20-jarige jubileum op grootse wijze. Er stegen unieke ballonnen uit verschillende landen op, zoals een locomotief uit Duitsland en een draak uit de Verenigde Staten. Het evenement heeft Joure de bijnaam Balloon City gegeven en is één van Nederlands grootste ballonevenementen.

Extra informatie over de voorzieningen

Soms is het handig om van te voren te weten of de horeca wel is geopend tijdens jouw verblijf, of bijvoorbeeld het zwembad of wanneer er animatie is. Hieronder hebben wij de belangrijkste extra informatie op een rijtje gezet.

* Alle hieronder genoemde periodes, tijden en prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen door omstandigheden wijzigen.  

Skelterverhuur
Periode geopend: 15-3 t/m 1-11
Openingstijden: zie receptie

Paardrijden
Periode: 15-3 t/m 1-11
Kosten: € 15,- per uur 

I.v.m. Corona heeft de camping maatregelen getroffen zodat je veilig op de camping kunt verblijven. Ben je benieuwd wat deze maatregelen op dit moment zijn, neem dan contact op met de camping waar je geboekt hebt.

Als er door Coronamaatregelen minder en/of aangepaste faciliteiten worden aangeboden heb je geen recht op korting of restitutie.


Receptie
Periode geopend: 15-3 t/m 1-11
Openingstijden: 09:00 - 19:30 

Horeca
Restaurant, Snackbar (bij het Tjeukemeer)
Periode geopend: 1-3 t/m 1-11
Openingstijden: zie receptie

Bijkomende kosten

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief bijkomende kosten. Deze kosten worden afgerekend bij aankomst op de camping.

Verplichte kosten zijn:

 • Toeslag van € 3,- p.p.p.n.
 • Borg van € 50,- per accommodatie


Optioneel bijkomende kosten:

 • Lakenpakket € 8,- p.p.
 • Huisdier (max. 2) € 5,- p.n.
 • Kinderstoel + campingbedje € 2,- p.n.
 • Bijzettentje (zelf meenemen - max 5m²) € 5,- p.n.

Omgeving van Camping Eefting

Vlinder Vallei Luttelgeest

Vlinder Vallei Luttelgeest

25 km
Speelboerderij van Boer Bart

Speelboerderij van Boer Bart

8 km
Sloepverhuur Tjeukemeer

Sloepverhuur Tjeukemeer

8,5 km
Loftsiler Ballonvaarten

Loftsiler Ballonvaarten

7 km
Houtzaagmolen de Rat

Houtzaagmolen de Rat

22 km
Monkey Town Wolvega

Monkey Town Wolvega

23 km
Orchideeën Hoeve

Orchideeën Hoeve

25 km
Heerenveen Museum

Heerenveen Museum

12 km
Zwembad It Rak

Zwembad It Rak

20 km
Het Tjeukemeer

Het Tjeukemeer

5 km

Bekijk de plattegrond van Camping Eefting

Vind een accommodatie die bij jou past

Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...