Camping het Horstmannsbos
Gasselte, Drenthe, Nederland

Camping het Horstmannsbos

Gasselte, Drenthe, Nederland

Op een unieke locatie in de bossen, nabij natuurgebied het Drouwenerzand, vind je camping het Horstmannsbos. De camping ligt in het mooie Gasselte, in de provincie Drenthe. 

Wat is er te doen op Camping het Horstmannsbos? 

Honden zijn toegestaan op camping het Horstmannsbos. Zo kan het hele gezin genieten van een welverdiende vakantie! Tijdens de zomervakantie is er een animatieteam op de camping aanwezig. Tijdens de activiteiten probeert het team de natuur er zoveel mogelijk bij te betrekken. Zo kun je bijvoorbeeld hutten bouwen in het bos of beestjes zoeken in het zand. 

Omgeving van Camping het Horstmannsbos

Of je nu van natuur houdt of juist liever andere activiteiten onderneemt, ook buiten de camping is er genoeg te beleven. Camping het Horstmannsbos grenst direct aan natuurgebied Het Drouwenerzand. Het gebied, met bossen, hei en zandverstuivingen, wordt beheerd door het Drentse Landschap, die er een kudde Drentse heideschapen laat grazen. Kenmerkend voor het gebied zijn de jeneverbesstruwelen. Samen met het zandblauwtje, het grasklokje, de wilde tijm en de stekelbrem zijn deze planten zeer opvallend. De jeneverbes, de wilde tijm en de stekelbrem staan namelijk op de Nederlandse rode lijst van bedreigde plantensoorten. 

Ook is hier veel fauna te vinden. Er leven namelijk verscheidene dieren die worden beschermd. Naast het Drouwenerzand, bevindt zich ook de Hondsrug in de omgeving van camping het Horstmannsbos. Hondsrug is een heuvelgebied in Drenthe en Groningen die zich van Emmen tot de stad Groningen uitstrekt. Hij maakt deel uit van een groter geheel zandruggen en stroomdalen in Drenthe en Groningen, dat ook wel het Hondsrugsysteem wordt genoemd. De Hondsrug vormt, samen met een deel van het omringende gebied, het enige geopark van Nederland. Het gebied bestaat uit naald- en loofbossen, meren, weides, dorpen, beken, stuifzanden, heiden en akkers. In dit gebied zijn vijf natuurgebieden als Natura 2000-gebied aangewezen: (Zuidlaardermeer, Drentsche Aa, Bargerveen, Drouwenerzand en Elperstroom). In deze gebieden komen verschillende zeldzame planten- en diersoorten voor, zoals de stengelloze sleutelbloem, het gentiaanblauwtje, de welriekende nachtorchis, de kamsalamander en de grauwe klauwier.

Safaritenten op Camping het Horstmannsbos

Op Camping het Horstmannsbos in Drenthe, Nederland, staan glampingtenten welke volledig ingericht zijn voor een verblijf tot maximaal 6 personen. Deze tenten staan bij aankomst al voor je klaar en zijn van alle gemakken voorzien, het ultieme vakantiegevoel!

Voorzieningen

Verhuur
Fietsverhuur
Skelterverhuur
Zwemmen
Zwemvijver/meer
Horeca
Bar
Snackbar
Restaurant
Activiteiten
Tafeltennis
Voor de kinderen
playhouse
Speeltuin
Springkussen
Trampoline
Overige faciliteiten
Wi-Fi betaald
Broodjesservice
Oplaadpunt elektrische fietsen

Adres & contactgegevens

  • Camping het Horstmannsbos
  • Hoogte der Heide 8
  • 9462 TT Gasselte
  • Plan je route

Praktische informatie

Ben je klaar om het kampeergevoel te ervaren? Lees de praktische informatie door, zo weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat. Bekijk hieronder de belangrijkste informatie.

* Alle hieronder genoemde informatie zijn onder voorbehoud en kunnen door omstandigheden wijzigen.

  • Inchecken tusssen:
    15:00 - 17:00 uur
  • Uitchecken tusssen:
    09:00 - 10:00 uur

Accommodaties op Camping het Horstmannsbos

Gratis annuleren

Binnen 24 uur na boeking

Flexibele omboekgarantie

Tot 14 dagen voor aankomst

Unieke accommodaties

Van Safaritent tot Duo Lodge

Kies jouw verblijf

In 11 verschillende landen