Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Camping Het Horstmannsbos

 Voorzieningen op Camping Het Horstmannsbos  

 • Animatie voor kinderen
 • Bar
 • Broodjesservice
 • Restaurant 
 • Snackbar 
 • Fietsverhuur 
 • Skelterverhuur

 • Zwemvijver
 • Speeltuin
 • Springkussen 
 • Trampoline
 • Tafeltennis
 • Wasserette
 • Wi-Fi 

20190723_101258

Camping Het Horstmannsbos 

Hoogte der Heide 8, 9462 TT Gasselte 

Op een unieke locatie in de bossen, nabij natuurgebied het Drouwenerzand, vind je camping Het Horstmannsbos. De camping ligt in het mooie Gasselte, in de provincie Drenthe. De camping is gelegen op de Hondsrug tussen de plaatsen Gieten en Borger. Op Camping Het Horstmannsbos kun je heerlijk tot rust komen.

Beleving op Camping Het Horstmannsbos
Op Camping Het Horstmannsbos mag de hond mee, zodat echt het hele gezin kan genieten van een welverdiende vakantie!
In de zomervakantie is er een animatieteam op de camping aanwezig. Tijdens deze activiteiten probeert het team de natuur zo veel mogelijk erbij te betrekken. Denk hierbij aan hutten bouwen in het bos of op zoek gaan naar kriebelbeestjes in de zandvlakte.
De speel-, zwem-. en visvijer van Camping Het Horstmannsbos staat garant voor ontzettend veel speelplezier waardoor de kinderen zich geen moment zullen vervelen. Er is een brug om de zwemvijver over te steken en er zijn verschillende speeltoestellen rondom de zwemvijver.

De omgeving van de camping
Of je nu van natuur houdt of juist liever andere activiteiten onderneemt, ook buiten de camping is er genoeg te beleven.

Natuurgebied Het Drouwenerzand
Camping Het Horstmannsbos grenst direct aan natuurgebied Het Drouwenerzand. Het gebied, met bossen, hei en zandverstuivingen, wordt beheerd door het Drentse Landschap, die er een kudde Drentse heideschapen laat grazen. Kenmerkend voor het gebied zijn de jeneverbesstruwelen. Samen met het zandblauwtje, het grasklokje, de wilde tijm en de stekelbrem zijn deze planten zeer opvallend. De jeneverbes, de wilde tijm en de stekelbrem staan namelijk op de Nederlandse rode lijst van bedreigde plantensoorten. Ook is hier veel fauna te vinden. Er leven namelijk verscheidene dieren die worden beschermd.

Naast het Drouwenerzand, bevindt zich ook de Hondsrug in de omgeving van Camping Het Horstmannsbos. Hondsrug is een heuvelgebied in Drenthe en Groningen die zich van Emmen tot de stad Groningen uitstrekt. Hij maakt deel uit van een groter geheel zandruggen en stroomdalen in Drenthe en Groningen, dat ook wel het Hondsrugsysteem wordt genoemd. De Hondsrug vormt, samen met een deel van het omringende gebied, het enige geopark van Nederland.

Het gebied bestaat uit naald- en loofbossen, meren, weides, dorpen, beken, stuifzanden, heiden en akkers. In dit gebied zijn vijf natuurgebieden als Natura 2000-gebied aangewezen: (Zuidlaardermeer, Drentsche Aa, Bargerveen, Drouwenerzand en Elperstroom). In deze gebieden komen verschillende zeldzame planten- en diersoorten voor, zoals de stengelloze sleutelbloem, het gentiaanblauwtje, de welriekende nachtorchis, de kamsalamander en de grauwe klauwier.

Extra informatie over de voorzieningen

Soms is het handig om van te voren te weten of de horeca wel is geopend tijdens jouw verblijf, of bijvoorbeeld het zwembad of wanneer er animatie is. Hieronder hebben wij de belangrijkste extra informatie op een rijtje gezet.  

* Alle hieronder genoemde periodes, tijden en prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen door omstandigheden wijzigen.  

Receptie
Periode geopend: gehele seizoen
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag en zondag: 09:00 - 19:00

Broodjesservice
Periode geopend: gehele seizoen
Openingstijden: vanaf 09:00

Bar, restaurant en snackbar
Periode geopend: gehele seizoen
Openingstijden: zie informatieboekje 

I.v.m. Corona heeft de camping maatregelen getroffen zodat je veilig op de camping kunt verblijven. Ben je benieuwd wat deze maatregelen op dit moment zijn, neem dan contact op met de camping waar je geboekt hebt.

Als er door Coronamaatregelen minder en/of aangepaste faciliteiten worden aangeboden heb je geen recht op korting of restitutie. 

Fietsverhuur
Periode geopend: gehele seizoen
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Meer informatie beschikbaar op https://www.jaap-vos-rijwieltechniek.nl/

Skelterverhuur
Periode geopend: gehele seizoen
Openingstijden: 09:00 - 17:00
Kosten: vanaf €2,- / €7,- per dag

Wi-Fi
Gratis Wi-Fi bij horeca
Betaald Wi-Fi op de rest van de camping

Bijkomende kosten

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief bijkomende kosten. Deze kosten worden afgerekend bij aankomst op de camping.  

Verplichte kosten zijn:

 • Toeslag van € 3,- p.p.p.n.
 • Borg van € 50,- per accommodatie


Optioneel bijkomende kosten:

 • Lakenpakket € 8,- p.p.
 • Huisdier (max. 2) € 5,- p.n.  
 • Kinderstoel + campingbedje € 2,- p.n.

Omgeving van het Horstmannsbos

Hunebedcentrum Borger

Hunebedcentrum Borger

6 km
Waterpark

Waterpark

4 km
Attractiepark Drouwenerzand

Attractiepark Drouwenerzand

3 km
Natuurgebied Het Drouwenerzand

Natuurgebied Het Drouwenerzand

3 km
Boomkroonpad

Boomkroonpad

7 km
Wildlands

Wildlands

27 km
Zwemvijver ’t Nije Hemelriek

Zwemvijver ’t Nije Hemelriek

4 km
Klimpark Appelscha

Klimpark Appelscha

46 km
De Hondsrug

De Hondsrug

15 km
Plopsaland

Plopsaland

44 km

Bekijk de plattegrond van Camping Het Horstmannsbos

Vind een accommodatie die bij jou past

Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...