Kamperen op minicampings

Ken je de uitdrukking “klein maar fijn”? Die past perfect bij de minicampings die je op deze pagina kunt bekijken. Als je hier namelijk vakantie viert, kom je helemaal tot rust. Niet alleen vanwege de kleinschaligheid en privacy, maar ook door de ligging. Vlakbij het strand, pal aan het water, aan de bosrand of middenin de polder: je vindt deze kleine campings op de meest relaxte plekken die je maar kunt bedenken. De natuur is nooit ver weg. Bovendien zullen de eigenaren je altijd hartelijk ontvangen en er hoogstpersoonlijk alles aan doen om je een geweldige kampeervakantie te bezorgen. Zeg nou zelf: vind je dat allemaal ook op een grote camping? Precies, op een kleine camping kun je pas écht kamperen! Bij Vodatent kun je daarom een keuze maken uit de leukste minicampings van Europa.

Wat is een minicamping?

De naam zegt het al: een minicamping is een kleine camping met niet meer dan 30 kampeerplaatsen. In de winter mogen deze plaatsen niet verhuurd worden. Het grote verschil met een boerderijcamping is dat er op en boerderij soms meer kampeerplaatsen kunnen zijn. Daarnaast is een minicamping niet altijd op een boerderij te vinden en een boerderijcamping uiteraard wel. Boerderijcampings met een klein aantal kampeerplaatsen op hun erf, zijn dus ook een minicamping.

De beste kleine campings vind je in Nederland

Met meer dan 17 miljoen mensen in zo’n klein landje, zou je het niet zeggen. Toch kun je in Nederland nog steeds in alle rust kamperen. De 12 provincies hebben namelijk allemaal iets unieks te bieden. Van kamperen aan het strand tot campings met prachtige fiets- en wandelroutes in de omgeving. Wie aan Nederland denkt, denkt aan water! Dat is hier nooit ver weg. Het is dan ook niet moeilijk om een minicamping te vinden die vlakbij zee, een zwemmeer of een rivier ligt. Of je er nu even een weekend of weekje tussenuit wilt of je zomervakantie wilt vieren: een minicamping in Nederland is altijd een goed idee! Juist vanwege die kleinschaligheid kun je extra tijd met je gezin doorbrengen.

De leukste minicampings van België

België staat bekend om de bourgondische gastvrijheid, historische steden als Gent en Brugge, pralines, Vlaamse frieten, wafels en Belgische bieren. Daarnaast heeft dit land veel natuurschoon en op een kleine camping kun je daar des te meer van genieten. Deze campings liggen namelijk allemaal op prachtige plekken in de natuur! Zo kun je de omgeving van Belgisch Limburg te voet verkennen of met de fiets of lekker survivallen of mountainbiken in de Ardennen. Hier waan je je tijdens je vakantie in een heel andere wereld. De ruige heuvels met bossen en rivieren zijn geliefd bij liefhebbers van sport en natuur. Je kunt er wandelen, mountainbiken, klimmen, abseilen, tokkelen en kanoën. Vergeet niet om te genieten van een lekker speciaalbiertje na al die inspanningen. Er zijn vast wel een paar lokale brouwerijen bij de minicamping te vinden die de dorst weten te lessen. Ook Vlaams stoofvlees is een absoluut culinair hoogstandje van de Belgische keuken. Kortom, kamperen op een kleine camping in België biedt voor ieder wat wils.

Kamperen op een kleine camping in Duitsland

Duitsland heeft verrassend veel te bieden voor de liefhebber van kleinschalig kamperen. Er is een grote diversiteit aan landschappen en veel natuur. Er zijn bergen, uitgestrekte weilanden, bossen en rivieren als de Rijn en de Moezel. Ook zijn er prachtige heuvellandschappen zoals in de Eifel. Hier kun je mooie fiets en wandeltochten maken. Maar Duitsland is meer dan alleen natuur. Zo zijn er leuke stadjes om te bezoeken en culturele uitstapjes te maken. Denk aan historische steden als Trier of bruisende grote steden als Keulen. En over kastelen nog maar te zwijgen. In geen land ter wereld vind je meer kastelen dan in Duitsland. Liefhebbers van natuur en cultuur zijn in in dit land dus op de juiste plek. De gastvrijheid van de eigenaren maken jouw vakantie op een minicamping in Duitsland compleet.

Minicampings op het platteland van Frankrijk

Kamperen met uitzicht over de wijngaarden. Waar kan dat beter dan in Frankrijk? Kleine campings in Frankrijk vind je vaak op het platteland, vlak in de buurt van een pittoresk dorpje. Hier kun je broodjes kopen bij de boulangerie of inkopen doen op de lokale markt. In het land dat bekend staat om wijn, stokbrood en kaas kun je echt even onthaasten. De enige inspanning waar je aan kunt denken is die van de fiets- en wandeltochten die je in de omgeving van de camping kunt maken. Of tijdens een potje jeu-de-boules natuurlijk. Toch is Frankrijk zeker niet saai. De adembenemende landschappen en natuur zullen je elke dag weer doen verbazen en ook op cultureel vlak is er genoeg te doen. Kortom, kom onder het genot van een goed glas wijn en franse kaas onthaasten in Frankrijk op een gezellige minicamping!

Minicampings zijn ideaal voor “ouderen” en 50+-ers

Iedereen die kampeert, is jong van geest. Een ouder stel of 50+-er heeft echter andere eisen dan een jong gezin. Wat dat betreft is een kleine camping ideaal, want hier is vaak geen luidruchtig animatieteam en veel drukte te vinden. Wat vinden we dan wel op een minicamping? Veel rust, natuur en privacy. Deze kleinschalige campings liggen namelijk vaak middenin een prachtige gebied en zijn omgeven door de natuur. Het is er dan ook heerlijk om te fietsen en wandelen. Bij veel campings kun je dan ook (elektrische) fietsen huren of tips vragen over de beste wandelroutes. Daarnaast is er een sfeer die veel grotere campings niet hebben. De campingeigenaren kennen als snel je naam en doen er alles aan om het naar je zin te maken. De andere campinggasten zijn altijd bereid om een praatje te maken, maar respecteren ook je privacy.