What's SUP?

Suppen staat voor Stand Up Paddle. Dit is een soort surfen maar hierbij sta je op een surfboard en beweeg je je voort met een paddle.  Suppen kan je doen op sloten, binnenwateren, meren en grachten. Suppen komt oorspronkelijk uit Hawaï. Beeld je eens in, een prachtig natuurgebied eens van de andere kant bewonderen. Met suppen is dit mogelijk. Verblijf dan in een safaritent van Vodatent. Dan ben je van alle gemakken voorzien en geniet je van optimaal comfort.

Campings aan het water

Om te kunnen suppen is het (natuurlijk) wel handig als er water in de buurt is. Gelukkig heeft Vodatent tal van campings die naast of nabij het water liggen. Denk bijvoorbeeld aan Camping Vallee de L'Our in Luxemburg. Deze camping ligt aan een rivier en is dus te ontdekken met een sup.

Camping de Tulpenweide ligt in het noorden van Noord-Holland, en daarom vrijwel direct aan de Waddenzee. Ondergaande zon, vliegende vogels en totale stilte. Jij staat op je supboard bewondert dit spektakel met eigen ogen, hoe mooi is dat?

Camping Hof van Eeden ligt in Zuid-Holland. Deze camping ligt nabij het gigantische meer 'Dieperpoel'. Dit gebied is geweldig om per sup te ontdekken. Ook is Leiden op korte afstand van de camping. In Leiden is het super leuk om te suppen door de oude grachten van de stad.

Camping Pasveer ligt in Sneek en verhuurt ook supboarden. De camping ligt midden in de natuur, het platteland maar ook dichtbij de stad. Wil je even actief bezig zijn? Op deze camping is dat zeker mogelijk! En ook al ben je actief bezig, een dagje op het water voelt toch als een minivakantie?

Tips voor beginners

Omdat suppen pas de laatste jaren populair is geworden, zijn er talloze mensen dit dit nog nooit gedaan hebben. Om te suppen, moet je een goed balans hebben. Dit is best lastig. Begin daarom zittend. Op deze manier kun je eerst je evenwicht vinden en duikel je niet gelijk het water in. Ook moet je peddelen met een goede peddel dat afgesteld is op jouw lengte. Ben je rechtshandig? Dan heb je jouw linkerhand op de grip van de peddel en peddel je rechts van het supboard. Eerst voelt het misschien nog wat wiebelig, maar binnen een paar minuten sta ook jij stabiel op je supboard en geniet je al peddelend van de mooie omgeving!

Wees goed voorbereid

  • Suppen is leuker (en veiliger) met z'n tweeën. Ga je toch alleen? Laat dan iemand weten waar je bent en wat je gaat doen.
  • Vermijd groot water en/of stromend water.
  • Bekijk van tevoren de weersvoorspellingen. Het zou jammer zijn als er ineens een flinke regenbui komt. Of heel veel wind waardoor het lastig is om terug te komen.
  • Kleed je goed aan. Denk bijvoorbeeld aan SUP kleding of eventueel een zwemvest.

Glamping & suppen in 1 vakantie!

Maak je vakantie compleet door te gaan suppen. Een leuke en actieve activiteit om te ondernemen. Ook zeer geschikt voor beginners die nog nooit gesupt hebben. Geniet van de prachtige omgeving en bekijk de omgeving eens van een andere kant.

Enthousiast geworden? Boek nu jouw safaritent bij Vodatent. Heb je nog vragen of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!