Je komt terug in je vakantie accommodatie na een heerlijke vakantiedag en wilt even lekker na relaxen. Je kleed je om en neemt plaats in een warm en ontspannend bubbelbad of je ontspant in een hete sauna waar je zo in loopt. Een heerlijke manier om de dag af te sluiten toch? Wellness glamping wordt steeds populairder. Mensen hebben behoefte aan dat éxtra relaxatie op hun vakantie en wat is dan idealer dan een camping met wellness erbij? Meer en meer campings bieden verschillende wellness faciliteiten aan voor de optimale rust. 

Wat valt er onder wellness?

Wanneer we praten over wellness, is er keuze uit verschillende soorten 'wellness'.

  • Jacuzzi/Bubbelbad: Kom tot rust in een verwarmd bad met masserende bubbels. Het is niet alleen heel rustgevend maar het helpt ook bij een goede slaap, is goed voor de huid en bloedcirculatie en zorgt ervoor dat je lichaam het gelukshormoon endorfine aanmaakt! Bij wellness glamping, staat de jacuzzi buiten, waardoor je ook nog eens naar de sterrenhemel kunt kijken en de avond goed kunt afsluiten.
  • Sauna: De warme sauna cabine zorgt ervoor dat alle spieren goed ontspannen en het geeft een boost aan je immuunsysteem, zorgt voor een strakkere huid en elimineert alle gifstoffen in het lichaam. Zo kun je de volgende dag er weer vol energie tegenaan.
  • Massage: Het toppunt van relaxen is toch wel een heerlijke massage. De massage zorgt ervoor dat het gehele lichaam ontspant, terwijl spierklachten, spanning en stress verminderen/verdwijnen. Wanneer je het echte vakantiegevoel wilt krijgen, is een massage een echte aanrader!

Camping met wellness, privé of gezamenlijk?

Campings die wellness aanbieden, hebben vaak of de privé wellness of een gezamenlijke wellness. Zo kun je ervoor kiezen om een glamping accommodatie te boeken, waarbij er in de accommodatie een privé wellness faciliteit word aangeboden. Zo kun je letterlijk vanuit jouw vakantietent/huisje, je eigen privé sauna of jacuzzi instappen. Vaak zit de sauna of jacuzzi naast de accommodatie, maar bij sommige campings zit het in de accommodatie zelf (scheelt naar buiten lopen in de koude maanden).
Er zijn ook campings die een apart wellness gebouw hebben, waar iedereen gebruik van kan maken, of (sinds corona) een tijdsblok kunnen boeken. Hierbij heb je soms minder de privacy als bij eentje die in de accommodatie zit, maar als je graag onder de mensen bent of als je het niet erg vind om iets verder te lopen, is dit zeker een prima optie.

Waarom die extra wellness boeken?

Waarom kiezen voor die extra wellness? Simpelweg, omdat het een geweldige luxe is. De vakantie zelf is al heerlijk, maar met een extra wellness ervaring, is je vakantie toch completer. De faciliteiten zijn voor jong en oud, dus ook kinderen kunnen hiervan genieten. En zeg nou zelf, een jacuzzi onder de sterrenhemel klinkt wel érg relaxt.

Geen wellness aangeboden door de camping?

Je hebt de perfecte camping gevonden, maar ze bieden geen wellness faciliteiten aan? Niet getreurd! Kijk eens rond in de omgeving en ga een dagje weg naar een wellness. Zo kun je toch heerlijk relaxen en ontdek je misschien wel een super mooie en unieke rustgevende plek!