8 aug. 2023
Femke Vingerling

Een camping aan een rivier is onwijs goed voor uren plezier en ontspanning. Wandel vanaf je plek zo de rivier in voor een frisse duik of een prachtig uitzicht. Combineer dit met een zonnig vakantieland als Frankrijk voor een ideale vakantie! Het kan heerlijk zijn om bij te komen in de natuur van dit prachtige land en tegelijkertijd te luisteren naar het rustgevende gekletter van de rivier. Het is dus met of zonder kinderen een super idee om dit te ondernemen en ontdekken. Wij hebben twee campings aan een rivier in Frankrijk uitgezocht!

Camping Pittoresque

Intens genieten van je vakantie met een prachtige ligging aan een rivier waar je écht dat kampeergevoel krijgt en dichtbij de natuur kan zijn. Wie wil dat nou niet? Camping Pittoresque ligt in het zuiden van Frankrijk aan rivier de Lot, waar je op de warme zomerdagen een verfrissende duik kunt nemen. Buiten afkoelen in het water biedt een rivier natuurlijk veel meer mogelijkheden om je vakantie nog beter te maken. Er zijn altijd leuke activiteiten te doen in de buurt van een rivier zoals bijvoorbeeld kanoën, suppen en niet te vergeten vissen. Op het campingterrein is het ook mogelijk voor visliefhebbers om hun hengel uit te gooien. Daarnaast kun je ook genieten van de rivier door er een mooie wandeling of fietstocht langs te maken.

Ontdek Camping Pittoresque

Camping La Salvinie

Vissen, zwemmen of dammen bouwen? Op Camping La Salvinie vind je dat! Het adres geeft je zeker een idee van de locatie. Het ligt in het hart van de Dordogne, in de Périgord Noir. Deze 3-sterren camping is een geweldige plek. Er is genoeg te doen, zowel op de camping als in de omgeving. Om je volledig te ontspannen tijdens je vakantie, geniet je van de directe toegang tot de rivier la Vézère. Kinderen zullen zich vermaken met hun vriendjes in de rivier terwijl jij je kunt ontspannen onder het genot van de zonnestralen. Vissers zullen genieten van de mogelijkheid om in de Vézère te vissen. Bovendien, belooft de spelruimte mooie deelmomentjes. In het hoogseizoen worden er ook kinderanimaties en thema-avonden georganiseerd. Eetliefhebbers vinden op deze camping ook wat ze zoeken. Koop eerst wat lekkere streekproducten in de supermarkt. En als het je smaakpupillen heeft doen herleven, ga dan in het restaurant zitten voor een gezellige maaltijd. 

Ontdek Camping La Salvinie