Campings in Frankrijk aan een rivier

Campings aan een rivier zijn erg populair. Waarom zijn deze zo populair? Even een snelle verkoeling in natuurwater, met een mat van de 'wildwaterbaan', samen dammen bouwen, een camping aan een rivier is onwijs goed voor uren plezier en ontspanning. En dan is Frankrijk toch ook wel het beste en avontuurlijkste land om dit te ontdekken. Het kan heerlijk zijn om bij te komen in de natuur van dit prachtige land en tegelijkertijd te luisteren naar het rustgevende gekletter van het water uit de rivier. Het is dus met en zonder kinderen een super idee om dit te ondernemen en ontdekken.  Wij hebben leuke camping voor jullie 2 campings uitgezocht aan een rivier.

undefined

Camping Pittoresque
Intens genieten van je vakantie met een prachtige ligging aan een rivier waar je écht dat kampeergevoel krijgt en dichtbij de natuur kan zijn. Wie wil dat nou niet? Camping Pittoresque ligt op de grens van Aveyron en Cantal aan rivier de Lot, waar je op de warme zomerdagen een verfrissende duik kunt nemen. Buiten het afkoelen in de prachtige rivier, biedt een rivier natuurlijk veel meer mogelijkheden om je vakantie nog beter te maken. Er zijn altijd leuke activiteiten te doen in de buurt van een rivier zoals bijvoorbeeld kanoën, suppen en niet te vergeten vissen. Kano's worden zelfs verhuurd op de camping zelf en op het campingterrein is het ook mogelijk voor de visliefhebbers om hun hengel uit te gooien. Je kunt ook genieten van de prachtige rivier zonder erop bezig te zijn namelijk door middel van een mooie wandeling te maken langs de rivier of een mooie fietstocht.  

Camping La Salvinie
Vissen, spetteren en spatten of dammen bouwen? Op camping La Salvinie, vind je dat! Het adres geeft je zeker een idee van de locatie. Het ligt in het hart van de Dordogne, in de Périgord Noir. Deze 3-sterren camping is een geweldige plek. Er is genoeg te doen, zowel op de camping als in de omgeving. Om je volledig te ontspannen tijdens je vakantie, geniet je van de directe toegang tot de rivier la Vézère. Kinderen zullen zich vermaken met hun vriendjes in de rivier terwijl jij je kunt ontspannen onder het genot van de zonnestralen. Vissers zullen genieten van de mogelijkheid om in de Vézère te vissen. Bovendien, belooft de spelruimte mooie deelmomentjes. In het hoogseizoen worden er ook kinderanimaties en thema-avonden georganiseerd. Eetliefhebbers vinden op deze camping ook wat ze zoeken. Koop eerst wat lekkere streekproducten in de supermarkt. En als het je smaakpupillen heeft doen herleven, ga dan in het restaurant zitten voor een gezellige maaltijd.