Tips voor je autovakantie

Zijn we er al? Hoelang nog? Pff, weer een file? Op vakantie met de auto is vaak lastiger dan het lijkt. Urenlang in een kleine ruimte zitten met z'n allen, de verveling slaat toe en de onrust begint te komen. Dit is natuurlijk niet hoe je jouw vakantie wilt starten! Vodatent helpt je om de reis plezierig te houden en de vakantiestemming erin te houden, doormiddel van een paar goede auto vakantie tips:

undefined


Ik zie wat jij niet ziet en het is...
Om de reis minder lang te laten lijken, is het belangrijk om wat afleiding te hebben. Denk hierbij aan leuke spelletjes onderweg die je onderweg kunt doen, zoals 'ik zie wat jij niet ziet' of bespreek wat jullie allemaal voor leuks gaan doen op vakantie. Je kunt ook bijvoorbeeld een speelgoedzak meenemen, waar de kinderen zelf hun speelgoed uit kunnen zoeken en zichzelf kunnen vermaken. Op internet is er ook veel te vinden qua activiteiten en spellen voor in de auto. Download een leuke bingoreiskaart van de weg en streep de tegengekomen onderdelen af en win bij bingo iets lekkers. Zo wordt reizen nog leuk! Uiteindelijk is het belangrijkste om zelf de rust te bewaren en niet te gaan kibbelen of stressen. Probeer in die vakantiestemming te blijven. En wanneer de inspiratie en energie écht op is, is er altijd nog de mogelijkheid voor elektronisch vermaak (DVD, CD of tablet).

Pauzes
Door meerdere keren een pauze te nemen en te stoppen, knip je de reis in kortere stukken. Ga lekker gezamenlijk wat eten en strek de benen door een ommetje te maken. Scoor wat lekkere snacks in het tankstation of ga even naar de speeltuin verderop. Een beetje frisse lucht kan nooit kwaad en het geeft wat afleiding van de lange autoreis. Het voordeel aan een autoreis is dat je zelf kunt bepalen wanneer je stopt en waar je stopt. Neem een keer een andere weg en ga op ontdekking naar leuke plekjes. Wanneer je echt een te lange reis hebt en rust nodig hebt, kun je ook altijd nog stoppen en een nachtje kamperen op een doorreiscamping .

In de nacht vertrekken
Als je in de nacht/avond vertrekt, zullen de meeste kinderen het grootste deel van de reis slapen. De spanning is er namelijk meestal na het eerste uur vanaf en wanneer het zo laat is, vallen de oogjes snel dicht. Dit scheelt een hoop stress voor de kinderen (en ouders). Wanneer ze dan wakker worden, zijn jullie al bijna aangekomen of hebben jullie in ieder geval al een groot deel afgereisd.
s 'Nachts is het ook minder druk op de weg, dus minder files, wat zeker mooi meegenomen is.

undefined