Top 10 glampings in Frankrijk

3 aug. 2023
Toplijstje
Femke Vingerling

Ben je gek op kamperen en geniet je intens van het zonnige Frankrijk, maar ben je op zoek naar dat éxtra vakantiegevoel? Een combinatie van het comfort van thuis met het avontuurlijke gevoel van kamperen?  Dan is glamping écht iets voor jou! Een glamping vakantie is genieten van vrijheid, buitenlucht en natuur maar wel met het comfort van thuis.

Niks is vervelender dan na een lange, vermoeiende reis, de tent of caravan nog te moeten opzetten. Vakantie is de tijd van rust, comfort, even weg uit het drukke dagelijkse leven en lekker genieten. Laat dat nou precies zijn wat je ervaart bij onze glamping accommodaties!

Vodatent biedt comfortabel en ‘glamorous’ kamperen aan met een uitgebreid assortiment aan accommodaties. De accommodaties van Vodatent zijn van alle gemakken voorzien die je vanuit huis gewend bent, scheelt weer een hoop bagage! Van een simpele huurtent tot safaritent of mobile home, kies zelf tot hoeverre je dat extra comfort wilt. Sommige zijn zelfs inclusief eigen douche! Een ding is zeker: je kan in ieder geval direct beginnen aan je welverdiende vakantie bij aankomst.

Ben je al enthousiast geworden? Neem dan alvast een kijkje hieronder in onze top 10 Glampings en wellicht tot snel!

Camping le Champ Long

Deze charmante camping ligt in La Salle-en Beaumont tussen de Vercors en het Nationaal Park Les Écrins. De camping is beplant met prachtige bomen en je vindt er het juiste evenwicht tussen zon en schaduw. Wie droomt er niet van een uitzonderlijk zicht op de bergen vanaf het zwembad, de ligstoel of het terras van het restaurant? Bovendien zijn er veel wandelpaden in de buurt van de camping en kun je na een heerlijke dag wandelen ook nog eens heerlijk afkoelen in het buitenzwembad met prachtig uitzicht.  Voor een gezellige maaltijd kun je deelnemen aan de thema-avonden (mosselen met friet, barbecue, enz.).

Ontdek Camping le Champ Long

Camping le Camp de Florence  

Zoek je een onvergetelijke mooie droomvakantie met het gezin? Kies dan voor camping Le Camp de Florence die in het departement Gers ligt met zijn uitzonderlijke mooie natuur! Op deze camping kun je genieten van een verwarmd zwembad en zijn er recreatieve voorzieningen voor iedereen. Geniet van de jacuzzi of van de zon op de terrassen naast het zwembad terwijl de kinderen lekker spelen op de waterglijbaan of plezier hebben op de trampoline of het springkussen. Voor alle leeftijden is er zowel overdag als s'avonds genoeg te doen. Van sporttoernooien tot muzikale activiteiten, voor iedereen is er wel wat. Voor de dierenliefhebbers is er tevens een dierenpark.

Ontdek Camping le Camp de Florence

Camping Moulin des Jarasses

Ben je op zoek naar een rustige familievakantie in Midden-Frankrijk? Camping Moulin des Jarasses is gelegen in het prachtige landschap van de Creuse gelegen in de Limousinstreek. Een schoon en ongeschonden stukje Frankrijk met veel bos, meertjes en omgeven door pittoreske dorpjes. 

In de omgeving van Moulin des Jarasses is er van alles te beleven. De camping grenst aan een zeldzaam oerbos, wat uniek is in Europa. Elke maandag neemt de Nederlandse boswachter Rob, campinggasten mee op pad om in het gebied op zoek te gaan naar bijzondere beestjes, bomen en vissen. Ook zijn er in de omgeving diverse kastelen te bezoeken.  Op ongeveer 4 km van de camping ligt natuurpark De Coux. Hier is het prachtig om wandelingen te maken, herten te bezichtigen en/of een pony te huren voor een dagtrip. 

ontdek Camping Moulin des Jarasses

Camping la Salvinie

Camping La Salvinie ligt in het hart van de Dordogne, in de Périgord Noir. Op Camping La Salvinie, is er voor ieder wat wils! Terwijl je kinderen zich vermaken op de waterglijbaan, ontspan je in de jacuzzi van het verwarmde zwembad of geniet je van de ligbedden. Voor de sportliefhebbers, is er een fitnessruimte. Tafeltennis, volleybal, jeu de boules, etc. zijn ook beschikbaar op La Salvinie. Vissers zullen genieten van de mogelijkheid om in de Vézère te vissen. Eetliefhebbers vinden op deze camping ook wat ze zoeken. Koop eerst wat lekkere streekproducten in de supermarkt en als het je smaakpupillen heeft doen herleven, ga dan in het restaurant zitten voor een gezellige maaltijd.

Ontdek Camping la Salvinie

Camping Fargogne

In de prachtige omgeving van Zuid-Frankrijk ligt Camping Fargogne. De warme sfeer die heerst over de camping is ideaal voor zowel ouders als kinderen. De camping heeft een educatieve boerderij waar de kinderen de boerderijdieren kunnen voeren en aaien. Er is verder een heerlijk verkoelend zwembad waarin je kunt vertoeven op de warme zomerse dagen. Voor leuke activiteiten zit je ook op de goede plek, zo is er een golfbaan, jeu de boules baan, tafeltennis, reuzenschaakspel, tafelvoetbal en bij het zwembad wordt soms wateraerobics gegeven.

Ontdek Camping Fargogne

Camping L’Etruyère

In het westen van Frankrijk, anderhalf uur onder Nantes en anderhalf uur van de kust, ligt Camping L'Etruyere. Omgeven door natuur en aan een prachtig meer is het een ideale omgeving om even lekker tot rust te komen, maar daarnaast ook geschikt om lekker actief bezig te zijn. Naast een zwembad, heeft de camping nog een kleine speeltuin, een jeu de boules baan en kan er heerlijk gegeten en gedronken worden in het restaurant.

Ontdek Camping l'Etruyere

Camping Pittoresque

In het zuiden van Frankrijk, aan de rivier de Lot, ligt de gezellige Camping Pittoresque. De camping ligt middenin de natuur en de plaatsen zijn ruim opgezet, hierdoor kom je heerlijk tot rust en geniet je echt van je vakantie. Naast natuurwater beschikt de camping ook over een verkoelend buitenzwembad met ligstoelen en een verwarmd zwembad. De camping beschikt over een tennisbaan, volleybalveld en een pingpongtafel. Speciaal voor de kids is er in het hoogseizoen een leuk animatieteam aanwezig en een kinderclub. Op een aantal dagen zijn er ook optredens en dansavonden, wat natuurlijk enorm gezellig is!

Ontdek Camping Pittoresque

Camping les Bouleaux

Camping les Bouleaux ligt in Moselle vlak bij de Elzas. Camping les Bouleaux ligt in de regio Lotharingen. Een kenmerk van deze regio is dat het voor veel Nederlanders binnen handbereik ligt. Vanaf Maastricht sta je in ruim 2,5 uur op deze camping. Op deze moderne camping in Noord-Frankrijk zijn onder andere de volgende faciliteiten aanwezig: gratis wifi, verwarmd zwembad voor groot en klein, kinderzwembad, jeu de boules banen en een tafeltennistafel. Elke zaterdag is er een thema-avond in het restaurant. De thema’s wisselen tussen o.a. Flammkuchen avond, Paella avond, Boeuf bourguignon of een van de vele andere thema’s. Als dat niet genieten is!

Ontdek Camping les Bouleaux

Camping le Rotja

Het mediterrane klimaat, de ligging in het Appeldal aan de voet van het Canigou-massief en de gezellige sfeer op de camping zorgen ervoor dat camping Le Rotja een heerlijke plek is om vakantie te vieren. Zwemmen kun je niet alleen in het zwembad op de camping, maar ook in de natuur op een paar kilometer afstand van de camping. Het bezoeken van pittoreske dorpen, vissen, wandelen, fietsen en diverse andere sportieve activiteiten kunnen allemaal gedaan worden in de omgeving van de camping. Naar Andorra is het ca. 100 km rijden vanaf de camping, rijdend door de prachtige Pyreneeën. Barcelona ligt op ongeveer 200 km vanaf de camping en is binnen drie uur aan te rijden.

Ontdek Camping le Rotja

Camping Sous les Cloches

Deze kleinschalige camping heeft prachtige uitzichten over de Allier, Puy de Dome en de Creuse. Er zijn ruime parkeerplaatsen aanwezig voor de toegangspoort van de camping. Voor het vervoer van persoonlijke spullen van de auto naar de tenten zijn bolderkarren aanwezig. Verder is bbqén toegestaan met een eigen bbq. Bovendien heeft de camping een oplaadpunt voor elektrische fietsen en zijn honden (tegen een kleine vergoeding) welkom mits ze aangelijnd zijn op de camping. Daarnaast is er op de camping WiFi, een broodjesservice en een wasserette. Tot slot is er een buitenzwembad en een peuterbad voor de kleinste.

Ontdek Camping Sous les Cloches

Meer inspiratie nodig?

Deze top 10 zijn slechts een paar voorbeelden van geweldige glampings in Frankrijk. Op Vodatent kun je ook onze andere toffe glampings bekijken.