24 apr. 2024
Eva in 't Veld

Ontdek wat Zuid-Holland allemaal te bieden heeft! We nemen je mee door de 10 leukste uitjes van deze prachtige regio. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele ervaringen, Zuid-Holland heeft voor elk wat wils. Van bruisende steden tot uitgestrekte landschappen en historische bezienswaardigheden, ontdek wat deze regio allemaal te bieden heeft. Laat je inspireren en plan jouw perfecte vakantie met Vodatent!

Dagje strand van Hoek van Holland
Als het zonnetje schijnt, is een dagje strand in Nederland echt genieten. Of je nu kiest voor een relaxte dagje zonnen of even uitwaaien tijdens een wandeling langs de kust, Hoek van Holland biedt de perfecte plek. Langs het strand vind je verschillende gezellige strandtenten waar je kunt neerstrijken voor een verfrissend drankje of een uitgebreide lunch. En wil je graag overnachten in de buurt van Hoek van Holland? Neem dan zeker een kijkje bij Strandcamping Jagtveld.

SnowWorld Zoetermeer
Bij SnowWorld Zoetermeer geniet je het hele jaar door van wintersportplezier! Met de steilste indoorpiste van Europa is het een echte uitdaging om hier te skiën of  snowboarden. Beginners kunnen lessen volgen en ervaren skiërs kunnen zich uitleven op verschillende niveaus. Naast de sneeuwpret is er ook een gezellige bar en restaurant voor ontspanning.

Bezoek de Euromast
Wil je graag als toerist in eigen land op avontuur? In Rotterdam is er genoeg te beleven! Een absolute must-see is de Euromast, het iconische symbool van de stad. Vanaf de top geniet je van een geweldig uitzicht over Rotterdam. En als je er toch bent kan je gelijk genieten van een high tea of diner in de wolken! Wil je overnachten in de buurt van Rotterdam? Neem een kijkje bij Camping de Krabbeplaat in Brielle.

Kinderdijk
Verken de betoverende wereld van water en wind bij Werelderfgoed Kinderdijk. Ontdek de eeuwenoude dijken en molens die al meer dan 700 jaar standhouden! Stap binnen in verschillende molens en luister naar de boeiende verhalen van de molenaars. Of verken het werelderfgoed vanaf het water met een ontspannen rondvaartboottocht. Bij Kinderdijk kom je genoeg te weten over het Nederlandse landschap en de rijke geschiedenis van waterbeheer en techniek.

De Keukenhof
De meivakantie staat voor de deur en de kleurrijke tulpen in de Keukenhof staan in volle bloei, waardoor het een perfect moment is om deze prachtige plek te bezoeken! Geniet van een wandeling tussen de bloemen, verken de omgeving op de fiets of vaar door de wateren met een fluisterbootje. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de historische molen uit 1892, waar je zelfs de kans hebt om naar boven te klimmen. Vanaf de top word je beloond met een adembenemend uitzicht dat je niet snel zult vergeten. Wil jij nou overnachten in de buurt van de Keukenhof? Boek jouw overnachting bij Camping de Hof van Eeden.

Dierentuin Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp, gelegen in het hart van Rotterdam is zeker een bezoekje waard. De sfeer van de stad verdwijnt volledig wanneer je de verschillende gebieden van de dierentuin betreedt, zoals de Afrikaanse Vlaktes, de Afrikaanse Jungle en de Aziatische Corridors. Maar het hoogtepunt is toch wel het Oceanium. Wandel door de Haaientunnel, die je meeneemt door het grootste aquarium voor vissoorten uit de Noordzee, en ervaar een adembenemend onderwateravontuur. 

Madurodam
In Madurodam, gelegen in Den Haag, kun je Nederland ontdekken op schaal. Bewonder treinen die door het landschap rijden, leer alles over het Koninkrijk der Nederlanden en spot zelfs een miniatuurversie van de Euromast. Maar er is meer! Geniet van verschillende attracties, zoals "The Flying Dutch Man" of de uitdaging om de "Waterwolf" te verslaan. Er is in ieder geval genoeg te zien en te doen!

Museumpark het Archeon
Betreed de wereld van het verleden bij het Archeon museumpark. Ontdek de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen, allemaal op één locatie. Archeon biedt een levendige ervaring waarbij je de geschiedenis niet alleen kunt bekijken, maar ook echt kunt beleven. Van het bijwonen van gladiatorengevechten tot het genieten van een ontspannen brunch, er is voor elk wat wils. Met verschillende awards op zijn naam is Archeon een erkende bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en avontuur. Nog op zoek naar een overnachting in de buurt van het Archeon? Neem een kijkje bij Camping de Oude Rijn of Camping de Speld.

CORPUS Reis door het menselijk lichaam
Bij CORPUS maak je een spectaculaire 'reis door de mens'. Beginnend bij de knie en eindigend in de hersenen, word je verrast door de fascinerende ontdekkingen over het menselijk lichaam. Na de reis kun je nog meer leren en ontdekken in het interactieve gedeelte waar je verschillende spellen en proefjes kunt doen. Wil je in de buurt overnachten? Binnen 15 minuten zit je bij Camping de Hof van Eeden.

Themapark Historyland
Bij Themapark Historyland reis je miljoenen jaren terug in de tijd naar het tijdperk van de dinosauriërs of naar de laatste ijstijd. Sta oog in oog met levensgrote replica's van mammoeten, holenberen en sabeltandkatten en ervaar de kou van de ijstijd. a op avontuur en zoek naar echte fossielen, of ontdek je vaardigheden in het zoeken naar goud. Een spannend en educatief avontuur voor jong en oud!