Top 5 uitjes in Drenthe

De provincie Drenthe biedt voor ieder wat wils voor een leuk dagje uit. Wie er met kinderen op uit wil, kan terecht in verschillende dieren- en attractieparken, maar Drenthe kent ook genoeg geschiedenis voor de leergierige bezoeker. Door de vele uitstapjes en activiteiten kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Hieronder vind je een greep uit de vele uitstapjes die hier te doen zijn.

undefined

undefined

Wildlands Adventure Zoo
Het Wildlands Adventure Zoo in Emmen, werd opgericht toen Dierenpark Emmen naar de huidige plek verhuisde. Tijdens de verhuizing, kreeg het park dus een nieuwe naam. Dit dierenpark heeft verschillende thema’s. Zo is er een savannegebied, met leeuwen en giraffen, een poolgebied met ijsberen en pinguïns, een junglegebied met apen en olifanten en een grote speeltuin. Wildlands Adventure Zoo heeft grote dierenverblijven met grote groepen dieren, waardoor het lijkt of de dieren in hun natuurlijke omgeving leven.

Attractiepark Slagharen

Hoewel Attractiepark Slagharen net over de grens met Overijssel ligt, maken we graag een uitzondering, want dit park mag in de top 5 leukste uitjes in Drenthe natuurlijk niet ontbreken. Het wordt in de volksmond nog Ponypark Slagharen genoemd. In het oorspronkelijke vakantiepark kregen bezoekers namelijk een Shetlandpony met een wagentje tijdens hun verblijf. Inmiddels is het park uitgegroeid tot een attractiepark met meer dan 30 attracties, onderverdeeld in de thema’s Indian, Yellowstone, New Orleans, Mexican, Wild West en Jules Verne. Zo is er een vrije val, Free Fall, een wildwaterbaan, Ripsaw Falls, en een schommelschip, The Pirate. De rollercoaster Gold Rush is een achtbaan voor de echte waaghalzen. Kortom een aanleiding om een bezoek te brengen aan Attractiepark Slagharen!

Kamp Westerbork
Herinneringscentrum Kamp Westerbork belicht één van de minder leuke kanten van de Nederlandse en Drentse geschiedenis. Dit kamp werd oorspronkelijk voor de Tweede Wereldoorlog door de regering gebouwd om de uit Duitsland gevluchte Joden op te vangen, maar toen de Duitsers het overnamen, werd het al snel in gebruik genomen voor de deportaties. Hier kun je de verhalen over die tijden herbeleven door middel van een rondleiding of speciale audiotour, ingesproken door mensen die in het kamp gezeten hebben. Daarnaast zijn er verschillende tentoonstellingen te zien en zijn natuurlijk de monumenten, zoals het Nationaal Monument Westerbork en het Verzetsmonument te aanschouwen.

undefined


Hunebedcentrum Borger
Het Hunebedcentrum Borger doet de prehistorie herleven vlakbij het grootste hunebed van Nederland! Hier wordt het verhaal verteld over hunebedden en hun bouwers. Hoe en waarom werden hunebedden gebouwd? Je leert het allemaal tijdens de tentoonstellingen die in het museum worden gehouden. Opgravingen uit de prehistorie worden afgewisseld met interactieve video en reconstructies, zodat je de geschiedenis optimaal kunt herleven. Hunebedcentrum Borger is ook leuk voor kinderen, want de verhalen over de hunebedden worden spelenderwijs verteld door de ogen van Oek, het kind van de hunebeddenbouwers. Die combinatie van geschiedenis en plezier geeft Hunebedcentrum Borger een ereplaats in de top 5 leukste uitjes in Drenthe!

TT Circuit Assen
Het TT Circuit Assen is natuurlijk wereldberoemd door het gelijknamige evenement op de MotoGP kalender. Ieder jaar razen bekende namen als Marc Marquez, Valentino Rossi en Jorge Lorenzo op de snelste motoren ter wereld voorbij en dat geeft jou als fan de kans om dit van dichtbij mee te maken. Gedurende het jaar worden er ook andere motorraces gehouden en wordt er bijvoorbeeld een dag georganiseerd met Italiaanse auto’s en motoren. Buiten de evenementendagen is het mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen tijdens een rondleiding over het circuit.

Leuke bezienswaardigheden en evenementen in Drenthe
Voor wie er op uit wil in Drenthe, hoeft zich natuurlijk niet te beperken tot de top 5 leukste uitjes in Drenthe. Er zijn genoeg andere uitjes en leuke activiteiten voor een dagje weg. Als je wilt weten wat er te doen is in deze prachtige provincie, kun je de website van het Drents Internetplatform raadplegen. Hier staan alle uittips, leuke plaatsen, bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen in Drenthe op vermeld. Bekijk ook zeker de evenementenkalender op deze website, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er in Drenthe te doen is.