Top 5 uitjes in Overijssel

8 aug. 2023
Toplijstje
Femke Vingerling

In Overijssel zijn er veel dingen om te doen of te ondernemen. Er zijn genoeg activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud. Door alle keuze kan het soms lastig zijn om een leuke activiteit te kiezen. Daarom hebben wij een top 5 gemaakt van de leukste uitjes in Overijssel!

1. Flierefluiter

Het is gekozen tot het leukste uitje in Overijssel van 2022, de Flierefluiter . Een heel veelzijdig, en vooral goed onderhouden park. Dit zorgt ervoor dat er voor alle leeftijden genoeg te doen en te zien valt. Het heeft een skelterbaan, meerdere trampolines, een aantal dierenweides en een knuffelschuur. Als je hier nog niet genoeg aan hebt, geen zorgen. Er is namelijk ook nog een grote indoor speelhal en er zijn meerdere speeltuinen. Deze hele lijst aan attracties maken het park natuurlijk een geweldig gezinsuitje doordat het simpelweg zoveel te doen heeft dat ook de kinderen niet meer weten wat ze moeten doen.

2. Taman Indonesia

Kinderen kijken hier hun eigen ogen uit. Taman Indonesia biedt een unieke ervaring voor elke bezoeker. Het park geeft een kijkje in de Indonesische wereld. Er zijn verschillende dingen te doen en te zien, zoals het spotten van een aantal tropische vogels, vissende katten, muntjaks, wallaby’s en een aantal otters van de eilanden van Indonesië. Naast het spotten van de dieren, is er nog meer te doen in het park. Zo kan je naast het spotten van de dieren bijvoorbeeld ook nog genieten van een aantal Indonesische hapjes en drankjes in het eethuis. Ook zijn er rond het park allemaal elementen gebouwd uit de Indonesische cultuur. Daarna kan je ook nog een kijkje nemen in een Indonesische markt. Er zijn hier dus genoeg mogelijkheden om te kunnen genieten van een andere cultuur.

3. Slagharen

Het park dat je meeneemt naar het einde van de 19de eeuw, Slagharen . Het cowboypark heeft een overvloed aan attracties en andere activiteiten met het thema. Naast de grote hoeveelheid attracties en achtbanen, zijn er ook nog andere dingen te doen. Zo zijn er verschillende circusvoorstellingen te zien, is er een 4D film te zien in het theater en zijn er verschillende vormen van straatentertainment te zien. In de zomer is er ook nog een gloednieuwe circusshow te zien. Kortom, aan entertainment echt geen tekort!

4. De Museumfabriek

De Museumfabriek is een actief l eer museum. Het laat mensen dingen zien en uitproberen. Het museum bestaat uit meerdere gedeelten waar allemaal verschillende dingen worden behandelt. Er is bijvoorbeeld een gedeelte waar je verschillende dingen in elkaar kan knutselen tegen een kleine vergoeding voor de materialen. Ook is er voor de kinderen meer dan genoeg te leren. Zo worden er onderwerpen behandelt over onder andere de toekomst, planeten, de natuur en dieren. En wanneer de brandstof op is, kan er een hapje gegeten worden bij het museumcafé Lokaal Roombeek, wat in de zomertijden ook een buitenterras heeft.

5. Dinoland

De naam zegt al genoeg, het Dinoland Dit park neemt je mee terug naar de tijd van de dinosaurussen. Het park zelf heeft zowel binnen als buiten activiteiten waardoor er met elk type weer genoeg te doen is. Er staan wel meer dan 100 dinosaurussen in het park opgezet. Om deze dino’s goed te kunnen bekijken is er een speciaal dinopad aangelegd die je meeneemt langs alle verschillende dino tijdperken. Het park heeft ook verschillende gezinsactiviteiten aangelegd. Je kan bijvoorbeeld over een hoogte- en laagte parcours, een klimtoren beklimmen of een spelletje spelen in de indoor speelhal. Ook zijn er nog mogelijkheden om een potje midgetgolf of lasergame te spelen als daar nog genoeg tijd voor is na al deze activiteiten.

Leuke bezienswaardigheden en evenementen in Overijssel

Dit zijn natuurlijk niet alle activiteiten en bezienswaardigheden in Overijssel, er valt nog veel meer te ondernemen. Op deze site kan je nog meer dingen vinden om te doen of te zien. Ook worden er geregeld evenementen georganiseerd, die kan je hier vinden. Zo valt er altijd wel iets te doen in Overijssel!