Een vakantie tussen de boerderijdieren

3 aug. 2023
Bij de boer
Femke Vingerling

Wakker worden in de ochtend met het kalmerende geluid van de vogeltjes, een prachtig uitzicht over het rustgevende landschap en een vers gekookt eitje gelegd door de kippen verderop. Dat is pas genieten! Bij Vodatent kun je een heerlijke vakantie boeken op een leuke, rustgevende en leerzame plek; een boerderijcamping met dieren.

Kamperen bij de boer, wat houdt het in?

Kamperen op een boerderij is voor de mensen die gek zijn op de natuur en dieren. Wanneer je gaat logeren bij de boer, krijg je een écht vakantiegevoel. Neem een stap uit de drukte van het dagelijkse leven en geniet optimaal van de simpele dingen in het leven. Terug naar de basics. Geen uitgebreide animatie of grootschalige camping, maar juist knus en gezellig. De boer en boerin staan klaar om je een kijkje te geven in het mooie van het boerderijleven, waarbij je kunt zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Kinderen hebben de tijd van hun leven

Dat pak melk in de supermarkt, waar komt dat nou eigenlijk vandaan? Neem een kijkje in het proces, beginnend bij het melken van de koe of neem een plaats op de tractor en help bij het oogsten van de verse groentes. Knuffel met cavia's, rijd op een schattige pony of help mee de eieren te verzamelen van de kakelende kipjes. Als je kinderen hebt, is dit een ideale en leerzame plek om ze mee te nemen. Spelenderwijs leren de kinderen namelijk een hoop over het boerenleven en ondervinden ze dat de simpele dingen in het leven soms veel leuker kunnen zijn. Er is dan misschien geen grootschalige animatie, maar de boer weet altijd wat leuks en origineels te verzinnen. Racen op een skelter, tafelvoetbal of boerengolf, voor ieder is er wat leuks. Doordat de campings op de boerderij ook vaak iets kleinschaliger zijn, heb je wat meer overzicht over je kinderen en kun je met een gerust hart zelf ook genieten van je welverdiende vakantie.

Volwassenen kunnen hier ook hun rust vinden

Wanneer je geen kinderen hebt, kun je ook intens genieten van overnachten bij de boer. Het terugkeren naar de basics van het leven, kan een gevoel van rust creëren. Weg van die drukke wegen, de werk e-mailtjes en de verslavende sociale media kanalen. Wi-Fi is vaak schaars op boerderijcampings, dus leg die smartphone opzij en ga lekker de vrije natuur in. Er zijn vaak prachtige wandel- en fietsroutes in de omgeving, waarbij je kunt genieten van de immens mooie uitzichten. Neem de tijd om naar een luisterboek luisteren, hard te lopen of stiekem een middagdutje te doen in het hooi. De boer zal het vast niet verder vertellen!

Boerderijcamping de Hinde

In de provincie Flevoland, aan de rand van Dronten, ligt de gezellige Boerderijcamping de Hinde. Gelegen aan het Veluwemeer en met een bosrijke omgeving geniet je op deze Boerderijcamping van een prachtige locatie. Op deze camping staan veel verschillende dieren. Deze dieren worden twee keer per dag gevoederd en de kinderen mogen daar bij helpen! Het is een werkend akkerbouw bedrijf dus u zult het boerenleven van dichtbij mee kunnen maken. Elke dag verse eieren van de eigen kippen zal die ervaring nog kleurrijker maken. Bij Boerderijcamping de Hinde valt genoeg te doen, er zijn skelters, een zandbak en zelfs een overdekte stro-stro speelhal. Voor mooie wandelingen of fietstochten, kun je terecht bij het Abbert- en Revebos of waai uit bij het prachtige Veluwemeer.

Ontdek Boerderijcamping de Hinde

Camping Fargogne

In de prachtige omgeving van Zuid-Frankrijk ligt Camping Fargogne. De camping ligt in de Tarn en Garonne, een mooi departement van Frankrijk. Voor jong en oud is er meer dan genoeg te doen op Camping Fargogne. Op de educatieve boerderij kan je dieren vinden zoals konijnen, geiten, pony's, ezels, kippen en ganzen. Door het warme weer in Zuid-Frankrijk wil je soms natuurlijk ook lekker even afkoelen, gelukkig is er een zwembad en peuterbad aanwezig. Voor actieve bezigheden zit je ook op de goede plek, zo is er een golfbaan, jeu de boules baan, tafeltennis, reuzenschaakspel, tafelvoetbal en kun je deelnemen aan pony- en paardrijtochten en lessen.

Ontdek Camping Fargogne

Camping de Waterbuffelfarm

Op zoek naar een dierencamping zonder kinderen? Aan de rand van de provincie Overijssel, vlakbij Friesland, vind je Camping de Waterbuffelfarm, waarbij de minimumleeftijd 18 jaar is. Het is een mooie, rustige camping, waarbij iedereen uitzicht heeft op de dieren van de Waterbuffelfarm en de prachtige natuur. Het is hier mogelijk om de buffels te voeren, een rondleiding te maken over de boerderij en te proeven van de heerlijke producten en het boerderijleven. Rondom de camping zijn ook vele wandel- en fietspaden aanwezig. Zo fiets of wandel je in een korte tijd naar Friesland of breng je een bezoek aan het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Ontdek Camping de Waterbuffelfarm