8 aug. 2023
Joëlle van Weelden

Ga je graag op vakantie in Duitsland, maar wil je even weg van alle drukte? Dan is een kleine camping in Duitsland perfect voor jou. Ontspan in je safaritent en geniet van de rust om je heen. Geniet van de prachtige natuur van Duitsland om je heen. Ontdek wat het land te bieden heeft.

Glamping op kleine campings in Duitsland

Als je vakantie viert op een kleine camping in Duitsland, kom je helemaal tot rust. Deze kleine campings hebben niet veel kampeerplaatsen. Hierdoor heb je veel rust en privacy tijdens je verblijf in een safaritent. Daarnaast heeft elke camping andere faciliteiten, zoals een restaurant of een zwembad. Campings in Duitsland staan ook bekend om hun gastvrijheid. Op een kleine camping kunt u veel contact verwachten met de campingeigenaren. Zij kunnen u bijvoorbeeld de beste tips geven voor uitstapjes in de omgeving. Bent u op zoek naar een minicamping in Duitsland? Dan is Minicamping MiO een perfecte locatie. Op deze camping staan de safaritenten op een open veld, maar wel op grote afstand van elkaar. Zo geniet je van extra privacy.

Wat te doen tijdens een glamping vakantie in Duitsland?

Duitsland is een prachtig vakantieland. Het land bevat een rijke geschiedenis en veel mooie bezienswaardigheden. Ook vind je in Duitsland een grote verscheidenheid aan natuur, uitstekend geschikt voor een dagje wandelen of fietsen. Vanuit deze fietstochten kom je op de mooiste plekjes. Daarnaast vind je in Duitsland verschillende steden die echt een bezoek waard zijn. Aan het einde van de dag keer je terug naar je safaritent op een rustige camping. Zo kun je genieten van heerlijke lokale producten, zoals een lokaal biertje of wijntje.

Kamperen aan de Moezel

Ontspan aan de Moezel. Deze rivier ontspringt in Frankrijk en mondt uiteindelijk bij Koblenz uit in de Rijn. Het gebied rond deze rivier wordt beschouwd als een van de mooiste streken van Duitsland. De rivier kronkelt langs de heuvels in het landschap. Tussen het landschap vind je kleine dorpjes en uitgestrekte wijngaarden. Plaatsen die echt een bezoek waard zijn, zijn Cochem, Traben-Trarbach en Bellstein.

Glamping in Nedersaksen

In het noordwesten van Duitsland ligt de deelstaat Nedersaksen. Het ligt vlak naast Nederland en de Noordzee. In het heuvelachtige landschap kun je genieten van fietstochten en diverse stedentrips. Aan de rand van Nedersaksen stroomt de rivier de Elbeling. Langs deze rivier ligt Camping Elbeling. Deze camping grenst direct aan het natuurgebied Flusslandschaft Elbe. Op een uurtje rijden van de stad Hamburg ligt Camping Sonnenberg. De camping ligt op een berg en wordt omringd door natuur. Bovendien is niet de hele deelstaat heuvelachtig. Sterker nog, camping Aller Leine Tal ligt in het vlakke landschap van de deelstaat. Dit gebied leent zich ook voor mooie fietstochten.