15 mrt. 2024
Marit Veringmeier

Op zaterdag 27 april vindt het feest plaats in Emmen. We hebben de 3 leukste campings binnen 20 minuten rijden van de startlocatie, voor je op een rijtje gezet. De campingeigenaren zorgen er voor dat er een lekkere oranjetompouce in de tent voor je klaar staat als je voor het Koningsdag weekend boekt bij één van de onderstaande campings. Zo kun je ultiem genieten van deze feestdag!

Camping Emmen - 15 km van startlocatie Koningsdag

De naam van de camping zegt eigenlijk al genoeg, lekker dicht bij Emmen! Tijdens je verblijf is het mogelijk om elektrische fietsen te huren, dat is ideaal voor het Koningsdag weekend! Zo hoef je niet met de auto de drukte in. En kom je ’s avonds terug bij je safaritent? Geniet dan van de rust die je hier ervaart. 

Bekijk Camping Emmen

Camping de Zeven Heuveltjes - 15 km van startlocatie Koningsdag

Ga je Koningsdag bezoeken met de kinderen? Dan is Camping de Zeven Heuveltjes echt wat voor jou. Er zijn speeltuinen, zandbakken, glijbanen en schommels. Heerlijk als de kleinere bezoekers na een drukke dag, hun laatste energie eruit kunnen spelen. 

Bekijk Camping de Zeven Heuveltjes

Mini Camping Drentse Monden 16 km van startlocatie Koningsdag

Op deze kleinschalige camping kun je de rust opzoeken na een dag vol drukte. Er is de mogelijkheid om ’s avonds het kampvuur aan te steken bij de kampvuurplaats. Dat is nog eens een fijne plek om de dag na te bespreken! 

Bekijk Mini Camping Drentse Monden

Programma van Koningsdag Emmen 2024

Zaterdag 27 april zal de Koninklijke familie Koningsdag vieren. Dit jaar is dat in het centrum van Emmen. Ze volgen een route welke start op het Noorderplein en eindigt op het plein van Wildlands. Het verleden en het heden van Emmen wordt met elkaar verbonden, op een feestelijke en eigentijdse manier. Een groot feest, dat is gegarandeerd! Tijdens de wandeling langs de 9 pleinen wordt de bekende maar ook de onbekende kant van Emmen getoond. Daarnaast is Drenthe dé fietsprovincie van Nederland, de Koning zal dan ook door een wielerpeloton naar het startpunt van de route begeleidt worden. Meer informatie over het programma? Neem dan een kijkje op website door op deze link te klikken.