Kleinschalige campings in Frankrijk

7 aug. 2023
Joëlle van Weelden

Ben jij op zoek naar een rustige en ontspannen vakantie in het heerlijke Frankrijk, weg van alle drukte? Kamperen op een prachtige locatie in de natuur, waar je intens kunt genieten? Dan is een kamperen op een kleinschalige camping iets voor jou! Vodatent biedt verschillende accommodaties op diverse campings aan, waaronder deze sfeervolle minicampings in Frankrijk.

Een kleinschalige Franse glamping, is dat iets voor mij?

Frankrijk heeft veel megacampings met alles erop en eraan, van winkels en restaurants tot een groot zwembad. Ieder jaar komen massa's mensen kamperen op zo'n camping. Je kunt je dan ook voorstellen dat zulke campings erg druk en hectisch kunnen zijn. Ondanks dat de drukte gezellig kan zijn, vinden sommige mensen het juist fijn om op vakantie de rust te vinden die zij in hun drukke leven niet altijd hebben. Bij de kleinere campings kun je die rust vinden.

Iedereen heeft hier de ruimte voor zichzelf. De kleine campings liggen vaak op het Franse platteland, op een heuvel, aan een rivier of in een schilderachtige vallei, waarbij je zo de natuur in kunt wandelen of fietsen. Op veel kleine campings zijn er ook geen afgebakende campingplekken, maar mag je zelf kiezen waar je wil gaan staan. Zo kun je kiezen of je dicht naast je buren wilt staan of juist liever alleen met je gezin wilt zijn.

Hou jij van een camping met een huiselijke sfeer en wil je de Frankrijk écht leren kennen, dan is dit bij een kleine camping gemakkelijker. Op een kleinschalige camping kennen de eigenaren hun gasten praktisch bij naam. Een praatje is snel gemaakt en ze zijn meer betrokken bij hun gasten. Zo geven zij enthousiast advies aan je, wat betreft de omgeving, de échte Franse streken/specialiteiten en kunnen zij een oogje in het zeil houden, wanneer je kind een beetje te ver afdwaalt.

Unieke belevenissen

Ondanks, dat er geen mega discotheek of animatieteam is, is er vaak genoeg te doen op een minicamping. Er is vrijwel altijd een zwembad aanwezig en de camping organiseert vaak leuke, unieke activiteiten die echt gericht zijn op de streek en omgeving van de camping. Sommige kleine campings in Frankrijk hebben zelfs unieke thema's. Zo kun je bijvoorbeeld kamperen op een boerderijcamping, waarbij je het authentieke boerenleven mag ervaren. Help mee met hooien, rijd een rondje op de tractor of oogst je eigen groente in de moestuin. Neem je kind mee naar de schattige boerderijdieren en geef ze samen leuke bijnamen.

Kindvriendelijk

Wanneer je op vakantie bent met het gezin, wil je ook dat de kinderen een leuke vakantie beleven. Grote massale campings, waarbij de animatie grootschalig is, kan onpersoonlijk aanvoelen voor de kinderen. Teveel aanbod kan er zelfs voor zorgen dat de keuze onmogelijk wordt. Bij de kleinschalige campings is er geen geprogrammeerde animatie, maar wordt alles juist spontaan georganiseerd! Back to basic, is soms juist erg leuk! Lekker in de natuur spelen, spontaan een spooktocht doen of samen liedjes zingen bij een kampvuur, geeft jouw kind een rustige sociale omgeving, waarbij ze vriendjes kunnen maken voor het leven.

Glamping des 2 Marguerites

Kom volledig tot rust in een safaritent op de biologische boerderij Glamping des 2 Marguerites en ontdek bourgondisch Frankrijk in al haar pracht. Op deze kleine camping in de regio Normandië word je wakker met het geluid van het platteland. Rust, netheid en natuur staan hier hoog in het vaandel. Beleef agriturismo op zijn puurst. Dit is een glamping voor de echte dierenvriend. Zo zijn er verschillende soorten kippen, twee geiten en een groep met melkkoeien. Daarnaast mogen kinderen, maar ook volwassenen de boer helpen met bijvoorbeeld de koeien melken of eieren verzamelen.

Ontdek Glamping des 2 Marguerites

Minicamping Sous les Cloches

Camping Sous les Cloches ligt in het prachtige Frankrijk in een heuvelachtige omgeving. Op deze kleinschalige camping heeft een prachtige uitzichten over de Allier, Puy de Dome en de Creuse. De camping is ideaal voor mensen met kleinere kinderen en voor diegenen die rust en de natuur zoeken. In verband met de rust en de veiligheid, zijn zelfs auto's op het campingterrein niet toegestaan. Deze worden geparkeerd op een parkeerterrein voor de camping, waarbij je voor het vervoer van persoonlijke spullen van de auto naar de tenten unieke bolderkarren kunt gebruiken. Doordat de camping kleinschalig is, mag je zelfs  barbecueën met jouw eigen BBQ!

Ontdek Minicamping Sous les Cloches

Charmecamping Domaine Bleu Celeste

Domaine Bleu Celeste is gelegen in Midden-Frankrijk, omringd door prachtige natuur. Het is een charmecamping met maar 12 plekken in een prachtige ruime weide van ruim 2 hectare. Dit zorgt ervoor dat je enorm veel rust en ruimte ervaart. De camping is geschikt voor de natuurliefhebber en de rustzoeker. Ook gezinnen met kleine kinderen zullen zich prima vermaken. De oudere kinderen kunnen tafeltennissen en deelnemen aan de vele activiteiten in de omgeving zoals mountainbiken, kanoën etc. Op maandag- en donderdagavond is er de mogelijkheid om gezellig mee te eten. Er wordt dan een driegangenmenu geserveerd. Bij voldoende animo wordt er in het hoogseizoen een BBQ- of pizza-avond georganiseerd. De maaltijden wordt geserveerd op het gezellige binnenplaatsje; la Place du Bonheur.

Ontdek Charmecamping Domaine Bleu Celeste

Domaine la Sauzette

Op deze camping in het zuiden van Frankrijk kom je helemaal tot rust. De safaritenten staan hier wat hoger en midden in de natuur, waardoor je veel privacy ervaart in je safaritent. Ook is er een nieuw zwembad aangelegd. Aan het einde van de dag kun je er terecht voor table d'hotes, waarbij je geniet van een authentieke Franse maaltijd. De camping ligt op 3 kilometer van vestingstad Carcassonne, een middeleeuwse stad en een echte bezienswaardigheid.