18 jul. 2023
Toplijstje
Joëlle van Weelden

Limburg, een prachtige provincie. De heuvels, de huizen, het lijkt wel iets uit een sprookje. Dit deel van Nederland staat niet alleen bekend om zijn prachtige landschap, maar ook om zijn Bourgondische gastvrijheid. Er is hier veel te beleven, zowel historisch als hedendaags. Vodatent onthult 5 populaire bestemmingen in het mooie Limburg!

1. GaiaZOO!

In GaiaZOO in Kerkrade sta je oog in oog met de mooiste dieren. Het is een prachtige dierentuin voor jong en oud. De GaiaZOO is al bekroond met verschillende titels en is meerdere keren uitgeroepen tot mooiste dierentuin van de Benelux. Het is ook bekroond met de ANWB-titel 'Leukste uitje van Nederland'. Dit wil je met eigen ogen zien!

2. de Miljoenenlijn

Bij de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij kun je terecht voor een onvergetelijke rit met een stoom- of dieseltrein langs de mooiste plekjes in het Zuid-Limburgse heuvelland. Een reis terug in de tijd en een lust voor het oog. Ben je net in GaiaZOO geweest en wil je de grotten van Valkenburg bezoeken? Laat de auto staan en neem de stoomlocomotief.

3 Steinberbos

Belevenispark Steinberbos in Stein is omgeven door veel groen. Bij Steinbos kun je klimmen, klauteren, zwemmen, roeien en skelteren. Dit is de juiste plek voor jong en oud. Wandel over het blotevoetenpad naar de natuurspeeltuin, spring metershoog op het springkussen, knuffel met de dieren in de kinderboerderij of neem een duik in het buitenzwembad. Tijd voor een rustig moment? Naast al deze activiteiten kun je ook ontspannen met een boottochtje op de roeivijver, in de brasserie, bij het Horecapunt of in de binnenspeeltuin.

4 Toverland

Of de zon nu schijnt of het weer iets minder zonnig is, attractiepark Toverland biedt binnen- en buitenattracties voor het hele gezin om zich binnen en buiten te vermaken. Betoverde werelden vol avontuur, shows en spectaculaire attracties zoals Fēnix, Troy of Booster Bike. Laat je meevoeren in de wereld van magie en geniet samen of met het hele gezin van een zorgeloze dag in Toverland.

5 SnowWorld

Voor de sneeuwliefhebbers onder ons en natuurlijk voor iedereen die het eens wil proberen, heeft Limburg de grootste indoor skihal ter wereld, Snowworld. 365 dagen per jaar zinderende verse sneeuw, gezellige après-ski en de lekkerste wintersportgerechten waar iedereen van kan genieten alsof ze echt in de bergen zijn. Er zijn vijf pistes met acht liften, waaronder zelfs een zespersoons stoeltjeslift. Er zijn ook oefenpistes voor kinderen en beginners. Voor wie op zoek is naar actie, is er ook een geweldig funpark. Sneeuwpret voor jong en oud