Top 5 uitjes in Limburg

Limburg, een prachtige provincie. De heuvels, de huizen, het lijkt wel een sprookje. Dit stukje Nederland staat niet alleen bekend om dit prachtige landschap, maar ook vanwege de bourgondische gastvrijheid. Er valt hier veel te beleven, zowel historisch als hedendaags. Hieronder een greep uit de vele uitstapjes die hier te doen zijn.

undefined


Dierentuin in Limburg? De GaiaZOO!
In GaiaZOO in Kerkrade sta je oog in oog met de mooiste dieren. Het is een prachtige dierentuin voor jong en oud. Ze zijn al bekroond met diverse titels en zijn al meerdere malen uitgeroepen tot ‘Mooiste dierentuin van de Benelux’. Daarnaast hebben ze ook de ANWB titel ‘Leukste uitje van Nederland’. Dit wil je toch met eigen ogen bekijken.

Met de Stoomlocomotief een rondreis maken door Zuid-Limburg
Voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs de mooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland, moet je bij de Zuid-Limburgse Stroomtrein Maatschappij zijn. Je reist terug in de tijd en kijkt je ogen uit. Net bij de GaiaZOO geweest en wil je richting de grotten in Valkenburg? Laat de auto maar staan en pak de Stoomlocomotief. Leuk voor jong en oud.

Het Steinerbos, een hoop te beleven
Het Steinerbos in Stein is een prachtig park van 30 hectare groot. Er is hier veel te doen voor jong en oud en ze weten alles van spelen. Klimmen, klauteren, zwemmen, roeien, rondrennen en racen op een skelter, het kan allemaal. Natuurlijk kan er naast al deze activiteiten ook lekker gerelaxt worden tijdens een boottochtje op de roeivijver of lekker pootje baden bij het zwembad.

undefined


Toverland in Sevenum
Schijnt de zon, of het is het toch iets minder weer, attractiepark Toverland heeft binnen- en buitenattracties voor het hele gezin, waardoor iedereen zich zowel binnen als buiten prima kan vermaken. Er zijn snelle achtbanen zoals Troy, Booster Bike of Dwervelwind; spetterende waterattracties zoals de Backstroke of Djengu River. In Attractiepark Toverland beleeft iedereen een magische dag.

Snowworld in Landgraaf
Voor de sneeuwliefhebbers onder ons en natuurlijk iedereen die dit graag wil proberen, staat in Limburg het grootste indoor skiresort ter wereld, Snowworld. 365 dagen in het jaar kraak verse sneeuw, gezellige après-ski en de lekkerste wintersportgerechten waar iedereen van kan genieten alsof je echt in de bergen bent. Er zijn vijf pistes met acht liften, waaronder zelfs een zespersoons stoeltjeslift. Ook voor kinderen en beginners zijn er oefenpistes. Voor de actiezoekers is er ook nog een geweldig funpark. Plezier in de sneeuw voor jong en oud.

Meer inspiratie nodig?
Uiteraard is er natuurlijk nog veel meer te doen in Limburg. Al deze uitjes en vele andere uitjes en activiteiten voor een dagje weg zijn te vinden op de website van de Provincie Limburg.

Wat wordt jouw bestemming?

Loading interface...Loading interface...Loading interface...