Glampen met Anna

3 aug. 2023
Gastblog
Joëlle van Weelden

Afgelopen zomer hebben we Anna met haar gezin uitgenodigd om te kamperen. Zij ontdekte een nieuwe bestemming: Camping Emmen in Drenthe. Anna neemt je in deze blog mee tijdens haar weekendje weg in een safaritent.

In de zomervakantie is alles zo duur, al helemaal met drie kids! Om die reden zoeken we het altijd dichtbij huis, in Nederland of net over de grens. Dat kan dan ook echt bijzonder voordelig uitpakken, juist als je ruim van tevoren gaat boeken. Het fenomeen safaritent is heel erg bekend bij buitenlandse campings. In de warme zomer is het daar juist altijd zo fijn om buiten te zijn. Het is dan de combinatie wat de vakantie dan zo leuk maakt: de voordeligheid en de kenmerken van het echte kamperen in een safaritent samen met het comfort en het gemak van meubilair en sanitair dat je in de safaritent treft.

Waar zijn jullie verbleven?

"In ons land staan super leuke safaritenten van Vodatent op verschillende leuke locaties. Ook in het prachtige buitenland hebben ze een ruim aanbod. Maar dit keer gingen we echt voor een korte vakantie in eigen land. Diverse campings hebben we bekeken, groot en klein, met zwembad en zonder, met veel natuur of juist dichtbij de grote steden en attractieparken. Camping Emmen in Drenthe genoot onze voorkeur, mede door de kleinschaligheid, ruime keuzes in verschillende safaritenten, het verwarmd zwembad en dichtbij leuke attracties en wandelroutes."

Hoe heb je je verblijf op Camping Emmen ervaren?

De kleinschaligheid en de gezelligheid van de camping maakt het echt leuk! De safaritenten staan op een leuke speelweide met zand, gras en speeltoestellen. Er zijn verschillende kleine en grote skelters die onbeperkt en gratis kunt gebruiken. Voor afkoeling kan je gebruik maken van het kleine verwarmde zwembad. Bij het café kan je altijd snacks, pizza en gekoelde drankjes halen en voor de volgende ochtend verse broodjes. Onze Yuki ging natuurlijk ook mee, want bij Camping Emmen zijn honden altijd welkom! 

In welke safaritent zijn jullie verblijven?

"Er zijn genoeg keuzes die je kan maken binnen de safaritenten van Vodatent. Als je echt back to basic en voordelig wil gaan, dan zijn er safaritenten zonder sanitair. Voor iets meer krijg je daarbij juist wel wc, douche en warm water. De safaritenten zijn ingericht voor 4, 5 of 6 personen: een ruim tweepersoonsbed en stapelbed(den); een keukenblok die van alle gemakken is voorzien, o.a. koelkast, gaskookplaat en een koffiezetapparaat. Met deze warme zomerse maanden in Nederland is het heel fijn om in zo’n safaritent te verblijven. Binnen is het lekker koel en buiten heb je echt het kampeergevoel!"

Ontdek Camping Emmen

Wat is er te doen in de omgeving van Camping Emmen?

"In de omgeving is veel te doen voor jong en oud. Hier kan je met het hele gezin fietsen huren of een van de leukste wandelroutes bewandelen. In 30 minuten rij je naar de rand van Boswachterij Gieten-Borger waar zwemvijver 't Nije Hemelriek is gelegen. Een prachtig meer midden in het natuurgebied, zoals we dat nog nooit eerder gezien hebben! Voor 6 euro aan parkeergeld kan je hier de hele dag genieten van azuurkleurig helder water en witte zandstranden. Het lijkt net het buitenland, zo bijzonder! Twee meertjes worden omringd door een prachtig natuurbos, waar je heerlijke wandelingen kan maken met je hond. Bij het recreatiegebied tref je een restaurant en afhaalkiosk aan. Iets verderop zit DX Adventurepark, dat is een enorm springkussens aquapark v.a. 6 jaar voor kinderen met een zwemdiploma en een begeleider. Hier kan je ook diverse maten kano’s en sups huren. Het was zo leuk en zo bijzonder mooi dat we hier zelfs twee dagen achter elkaar heen zijn gegaan."

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Minibelle.